Οι Άνθρωποί μας

Το Cycladic Identity, ως μια πρωτοβουλία με διακριτούς σκοπούς και τρόπο λειτουργίας, απέκτησε τον Μάρτιο του 2023 τη νομική μορφή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, με τη συμμετοχή δύο εταίρων, του Ιδρύματος Νικολάου & Ντόλλης Γουλανδρή - Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και της Αικατερίνης Εμπειρίκου.

ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

ΙΔΡΥΜΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ & ΝΤΟΛΛΗΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ –
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης λειτουργεί από το 1986 για να στεγάσει την ιδιωτική συλλογή αρχαιοτήτων της Ντόλλης και του Νικόλαου Γουλανδρή. Είναι ΝομικόΠρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου εποπτευόμενο από το Υπουργείο Πολιτισμού και δε λαμβάνει κρατική επιχορήγηση.

Εστιάζει στην προβολή των αρχαίων πολιτισμών του Αιγαίου και της Κύπρου, μέσα από τα 3.000 αντικείμενα Κυκλαδικής, Αρχαίας Ελληνικής και Αρχαίας Κυπριακής τέχνης που περιλαμβάνονται στις μόνιμες συλλογές του. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην Κυκλαδική τέχνη της 3ης χιλιετίας π.Χ., με τη φιλοξενία μιας από τις πιο ολοκληρωμένες ιδιωτικές συλλογές Κυκλαδικής Τέχνης στον κόσμο, με αντιπροσωπευτικά δείγματα των παγκοσμίως γνωστών μαρμάρινων κυκλαδικών ειδωλίων.

Το Μουσείο επιτελεί παράλληλα σημαντικό εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο, μέσα από στοχευμένα προγράμματα που σχεδιάζονται και υλοποιούνται εντός και εκτός του φυσικού του χώρου.

Για περισσότερα, επισκεφτείτε www.cycladic.gr

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΚΑΘΡΙΝ) ΕΜΠΕΙΡΙΚΟΥ

Η Κάθριν Εμπειρίκου είναι ιδρυτικό μέλος της Επιτροπής του προγράμματος Young Patrons του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης αλλά και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Cycladic Art Foundation στη Νέα Υόρκη.

Είναι απόφοιτος Νομικής και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων στη Νομική και Ανθρωπολογία (London School of Economics) καθώς και στην Παγκόσμια Ηθική & τις Ανθρώπινες Αξίες (King’s College του Λονδίνου).

Έχει δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στον τομέα της Επικοινωνίας σε διάφορους οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και στον τομέα της ανεύρεσης οικονομικών πόρων, έχοντας καταφέρει να συγκεντρωθούν πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ για Ελληνικές Φιλανθρωπικές Οργανώσεις για παιδιά.

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται ενεργά ως ιδιώτης επενδυτής με επίκεντρο τις ταινίες ντοκιμαντέρ.

Οι Άνθρωποί μας

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΚΑΛΛΙΣΣΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ
Raycap A.E.

ΓΩΓΩ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΓΕΩΡΓΑΤΟΥ
Seven Santa Maria ΕΠΕ

EMILIA BECHRAKIS-SERHANT

KATHERINE EMBIRICOS

ΚΑΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ
Empiria Group

AΘΑΝΑΣΙΟΣ & ΜΑΡΙΝΑ ΜΑΡΤΙΝΟΥ
Αιγέας ΑΜΚΕ

ΚΑΛΥΨΩ ΝΟΜΙΚΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΤΕΡΑΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΑΡΡΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
Eurolife FFH

ΟΡΕΣΤΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ
Qualco Foundation

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΝΔΡΗΣ

ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡIΣΗΣ

ΣΑΝΤΡΑ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ
Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος
Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

ΤΙΤΙΝΑ ΠΑΤΕΡΑ
Αντιπρόεδρος Β’
Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

ΘΕΑΝΩ ΑΓΑΛΟΓΛΟΥ
Project Manager Cycladic Identity

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΡΑΤΖΑΝΗ
Συντονίστρια Στρατηγικού Σχεδιασμού
Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης