«Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες», παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος της Cinemathesis

«Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες», παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος της Cinemathesis

Κυριακή 31 Μαρτίου | 18:30 Αίθουσα Παπαπέτρου | Χώρα Ίου
Είσοδος ελεύθερη

Σας προσκαλούμε σε μια μικρή γιορτή για να χαρούμε όλοι μαζί το καλλιτεχνικό αποτύπωμα των παιδιών και των εφήβων της Ίου που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες» της Cinemathesis, το οποίο υλοποιήθηκε με τη χρηματοδότηση της νέας πρωτοβουλίας του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, Cycladic Identity.

«Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες» είναι ένα κινηματογραφικό εκπαιδευτικό εργαστήρι για τους μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ίου που τους προσκάλεσε να γυρίσουν ένα κινηματογραφικό μονοπλάνο ο καθένας, για να αποκαλύψουν την αθέατη πλευρά, τα τοπόσημα, την ιστορία και τις τέχνες του νησιού τους. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες που φοιτούν στο Βαλέτειο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Ίου, στο 1ο Ημερήσιο Επαγγελματικό Λύκειο Ίου αλλά και στην ΣΤ’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Ίου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

– Προβολή βίντεο της Πρωτοβουλίας «Cycladic Identity» του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης
– Καλωσόρισμα Γιάννας Δεληγιάννη, Ιδρύτριας Cinemathesis
– Εισήγηση Θεανώς Αγαλόγλου, Project Manager της Πρωτοβουλίας Cycladic Identity του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης
– Εισήγηση Δημάρχου Ίου, Γκίκα Γκίκα
– Λίγα λόγια από μαθητές / μαθήτριες και εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα
– Μουσική από τους μικρούς πιανίστες του νησιού
– Προβολή του προγράμματος «Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες»
– Παραδοσιακοί χοροί ομάδας παιδιών και εφήβων του νησιού
– Κέρασμα Πολιτιστικού Ομίλου «Η Φοινίκη»

Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να δουν φωτογραφικό υλικό της δράσης και να λάβουν καρτ-ποστάλ ως αναμνηστικό δώρο.Το Cycladic Identity είναι η νέα πρωτοβουλία του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, που έχει στόχο την προστασία της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς των Κυκλάδων και τη διατήρηση, αποκατάσταση και ανάδειξη της μοναδικής τους ταυτότητας με άξονες τον πολιτισμό, την βιοποικιλότητα και την άυλη πολιτιστική κληρονομιά. Ένα από τα 9 προγράμματα που υλοποιούνται φέτος στα νησιά των Κυκλάδων, είναι «Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες» στην Ίο.

Φορέας Υλοποίησης